Zdrav, brz i domaći doručak: Kajgana s ajvarom koja je idealna za početak dana

Doručak koji će svi obožavati/Ilustracija

Doručak koji će svi obožavati/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako tražite brz, jednostavan i hranjiv doručak koji će vas zasititi i oraspoložiti već na početku dana, kajgana s ajvarom je pravi izbor.

Ovo jelo spaja kremastu teksturu jaja s bogatim, dimljenim ukusom ajvara, stvarajući savršen balans između domaće topline i punog okusa. Uz komad svježeg hljeba ili sira, ovo je obrok koji miriše na djetinjstvo i pruža energiju za cijeli dan.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 4 jaja
  • 2–3 kašike ajvara
  • 1 kašika maslaca ili ulja
  • so i biber po ukusu
  • malo sjeckanog peršuna

Priprema:

Na tavi zagrijte maslac ili ulje. Umutite jaja i prelijte ih preko masnoće. Dodajte ajvar i lagano miješajte dok se jaja ne stegnu, a smjesa postane kremasta i sočna. Posolite, pobiberite i pospite sitno sjeckanim peršunom. Poslužite odmah, dok je kajgana još topla, piše Trpeza.

Savjet za serviranje:

Kajganu s ajvarom možete poslužiti uz svježi hljeb, tost ili komadiće sira po izboru. Za još bogatiji doručak, dodajte nekoliko maslina ili krišku paradajza – i uživajte u savršenom spoju jednostavnosti i ukusa.