Ulje za kuhanje ne smijete čuvati na jednom mjestu, doktorica upozorava: "Vrućina bi potencijalno mogla oksidirati..."

Ulje u NJemačkoj/
Ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Mnogi ulje drže u blizini špreta, kako bi im bilo nadohvat ruke prilikom pripreme hrane. Iako se čini kao najbolje rješenje, ovo zapravo nikako ne biste trebali raditi.

Držite li ulje u blizini - izvor topline može doći do oksidacije.

"Vrućina bi potencijalno mogla oksidirati ulje, a oksidacija je užasno štetna. Osim ako ne držite ulje na ploči šporeta, ili imate jako vrući pult, govorimo zapravo o razlici od nekoliko stepeni," rekla je liječnica Kate Shannan, kako piše Mindbodygreen, prenosi Slobodna Dalmacija.

Objasnila je da držanje ulja pored šporeta, istina, neće značajno skratiti rok trajanja ove namirnice, ali da to svejedno ne treba činiti. Hladnija i tamnija mjesta za skladištenje i čuvanje ulja puno su bolja opcija jer kisik, svjetlost i toplina najbrže razgrađuju ulje.

Stoga se špajz ili udaljeniji ormarić čini puno boljom opcijom.