Pita sa sirom, špinatom i mortadelom

sir špinat mortadela/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 500 g lisnatog tijesta

• 380 g svježeg sira

• 150 g špinata

• 130 g crvenog luka

• 25 g bijelog luka

• 2 jaja

• 190 g mortadele

• 65 g tvrdog ribanca

• 85 g maslina

Priprema

Napravite nadjev. Usitnite crveni luk i svježi bijeli luk te ih dodajte svježem siru. Promiješajte pa dodajte i usitnjeni špinat. Ponovo promiješajte i dodajte dva jaja, mortadelu nasjeckanu na kockice i ribanac pa začinite po želji. Promiješajte i ostavite sa strane.

Pripremite tijesto. Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na kvadrate. Na jedan kvadrat rasporedite nadjev, u nadjev utisnite nekoliko maslina, a zatim ga prekrijte drugim kvadratom i rubove spojite viljuškom. Premažite jajem.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kvadrate napunjene nadjevom stavite na lim za pečenje i pecite na 200 stepeni oko pola sata. Pustite da se malo ohlade pa poslužite. Savjet: Finu pitu od lisnatog tijesta možete napraviti i s drugim sastojcima.