Pita sa sirom, špinatom i mortadelom
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema
Napravite nadjev. Usitnite crveni luk i svježi bijeli luk te ih dodajte svježem siru. Promiješajte pa dodajte i usitnjeni špinat. Ponovo promiješajte i dodajte dva jaja, mortadelu nasjeckanu na kockice i ribanac pa začinite po želji. Promiješajte i ostavite sa strane.
Pripremite tijesto. Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na kvadrate. Na jedan kvadrat rasporedite nadjev, u nadjev utisnite nekoliko maslina, a zatim ga prekrijte drugim kvadratom i rubove spojite viljuškom. Premažite jajem.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Kvadrate napunjene nadjevom stavite na lim za pečenje i pecite na 200 stepeni oko pola sata. Pustite da se malo ohlade pa poslužite. Savjet: Finu pitu od lisnatog tijesta možete napraviti i s drugim sastojcima.