Ovo morate znati: Evo kako da napravite čokoladnu glazuru koja nikad neće puknuti

Savjet profesionalnog kuhara/Free Pik

Savjet profesionalnog kuhara/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Domaćice širom svijeta pomno prate emisije poznatog poslastičara Rudolfa Van Vina i usvajaju svaki trik koji on prenese.

Ovog puta vam donosimo trik za savršenu čokoladnu glazuru po njegovom receptu. Vaše torte će biti prava mala remek-djela ukoliko budete pratili ove korake.

Sastojci:

  • 250 g omekšanog putera
  • 300 g šećera u prahu
  • 200 g crne čokolade (istopljene)
  • 2 kašike kakao praha
  • 100 g tečne slatke pavlake

Priprema:

Omekšali puter pomiješajte sa šećerom, pa mutite mikserom dok se sastojci potpuno ne sjedine i smjesa ne postane glatka.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Zatim dodajte kakao prah i još malo mutite. Smanjite brzinu na najslabiju, pa ubacite otopljenu čokoladu i, na kraju, slatku pavlaku. Mutite dok ne dobijete glatku i penastu smjesu.

Ukoliko ima grudvica, činiju na kratko stavite u posudu sa vrelom vodom, a zatim nastavite s mućenjem. Glazuru nanesite dok je još uvijek penasta i glatka, piše Superžena.

Uživajte!