Omlet na malo drugačiji način: Ukusno, zasitno, a još i praktično
Priprema
Većina nas voli započeti jutro obilnim doručkom iako to možda ne stignemo svaki dan. Ovaj put donosimo jednu malo drugačiju verziju jaja, odnosno omleta. Ako želite nešto ukusno, zasitno, a praktično - omlet u tortilji je pravi izbor.
Krenite sa suhim mesom. Ispržite ga i stavite na tanjir, a kad se ohladi, isjeckajte na komadiće. Umutite jaja, a gljive ispržite.
Dodajte im bijeli luk, pa umućena jaja. Jaja pržite kao ravni omlet, biće u veličini tortilje.
Nafilujte špinatom i sjeckanim suhim mesom, na vrh stavite tortilju, pa kratko ostavite da se stisne. Špatulom okrenite omlet na drugu stranu i pecite dok tortilja ne postane hrskava. Prebacite na tanjir, pa zarolajte tortilju i prerežite je napola.