Neodoljiva tiramisu tortica: Brzo se pravi i pravi je kec u rukavu za nenajavljene goste

tiramisu tortica/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 3 gotove čokoladne kore za torte

Za preliv:

• 240 ml espreso ili jače kafe

• 30 ml likera od kafe

Za kremu:

• 750 g Dr. Milk sireta

• 100 g šećera u prahu

• 480 ml slatke pavlake

• 2 kašičice ekstrakta vanilije

• kakao za posipanje

Priprema

Pomiješajte espreso sa likerom od kafe. Dr. Milk sireto umutite sa šećerom u prahu, a odvojeno čvrsto umutite dobro ohlađenu slatku pavlaku. Laganim miješanjem sjedinite Dr. Milk sireto i umućenu slatku pavlaku i ovlaš podijelite u posudi na četiri dijela.

Jednu koricu stavite na podlogu, poprskajte je trećinom kafe, pa premažite četvrtinom fila. Na isti način prskajte i filujte kremom još dvije korice. Po želji dekorišite šlagom i pospite kakaom.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Savjet: Neodoljiva tiramisu tortica se tako brzo pravi da ćete imati keca u rukavu za nenajavljene goste. Vjerujemo da ćete uživati u ovim brzim tiramisu torticama. Njihovu pripremu olakšaće vam i gotove čokoladne kore.