Musaka sa krompirom i šampinjonima
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Sitno isjeckati luk i staviti da se prži, pa dodati sjeckane gljive i malo ih pržiti. Potom dodati mljeveni crvenu papriku i rižu i sve fino sjediniti. Začiniti po ukusu. U podmazan pleh poredati polovinu isječenog krompira pa mješavinu sa gljivama, pa opet krompir. Naliti vodom da prekrije krompir i staviti da se peče dok krompir ne omekne, dok voda ne ispari.
Savjet:
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Cijele gljive možete brzinski isprati pod vodom, ali ih nakon toga nemojte mokre staviti u frižider i ostaviti nekoliko sati. Ako želite svježe da ih dodate u salatu, termički neobrađene, nemojte ih prati, samo ih očistite četkicom. Gljive pripremajte neposredno nakon što ste ih oprali i nikad nemojte prati isjeckane gljive.