Mini pita sa špinatom

mini pita spinat/
Mini pita od špinata
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

• 500 g gotovih kora

• 3 jaja

• 250 g feta ili svježeg sira

• 200 g milerama ili masnijeg kiselog vrhnja

• 500 g svježeg špinata

• prstohvat soli

• 200 ml mineralne vode

• 200 ml suncokretovog ili biljnog ulja

Priprema:

Špinat operite, ocijedite i narežite na sitne trakice. U veću posudu stavite jaja i mileram (ili masnije kiselo vrhnje), posolite i promiješajte. Potom dodajte feta sir (ili svježi sir) i promiješajte. U drugoj posudici pomiješajte ulje i mineralnu vodu i upalite pećnicu da se grije na 200 stepeni dok vi rolate ove mini pite.

Uzmite jednu koru, premažite je mješavinom ulja i mineralne vode. Stavite drugu koru, opet premažite, pa stavite nadjev od sira i na to špinat. Zarolajte i stavite u nauljeni lim za pečenje. Sve to ponovite s preostalim korama. Na kraju sve odozgo premažite mješavinom ulja i mineralne vode. Štruce narežite na manje komade (možete samo napola) i pecite na 200 stepeni 30 do 40 minuta ili dok ne porumene. Poslužite uz jogurt ili kiselo vrhnje.