Mini pita sa špinatom
Priprema:
Špinat operite, ocijedite i narežite na sitne trakice. U veću posudu stavite jaja i mileram (ili masnije kiselo vrhnje), posolite i promiješajte. Potom dodajte feta sir (ili svježi sir) i promiješajte. U drugoj posudici pomiješajte ulje i mineralnu vodu i upalite pećnicu da se grije na 200 stepeni dok vi rolate ove mini pite.
Uzmite jednu koru, premažite je mješavinom ulja i mineralne vode. Stavite drugu koru, opet premažite, pa stavite nadjev od sira i na to špinat. Zarolajte i stavite u nauljeni lim za pečenje. Sve to ponovite s preostalim korama. Na kraju sve odozgo premažite mješavinom ulja i mineralne vode. Štruce narežite na manje komade (možete samo napola) i pecite na 200 stepeni 30 do 40 minuta ili dok ne porumene. Poslužite uz jogurt ili kiselo vrhnje.