Krompir palačinci sa gljivama

krompir palačinke/
Krompir palačinke s gljivama
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

• 400 g krompira

• 1 glavica crnog luka

• 1 svježa mrkva

• 2 kašike brašna

• 1 struk zelenog (mladog) luka

• gljive iz tegle

• so, biber i bijeli luk po ukusu

Priprema:

Izrendati krompir, mrkvu i luk. Zatim isjeckati zeleni (mladi) luk i dodati u izrendano povrće. Dodati i isjeckane gljive i brašno. Sve sjedinjeno povrće pažljivo izmiješati. Po ukusu dodati so, biber i bijeli luk. Vaditi kašikom smjesu i oblikovati rukama. Palačinke pržiti na ugrijanom maslinovom ulju, sve dok ne postanu zlatnosmeđe boje, naravno na umjerenoj vatri. Kada su palačinci prženi, stavljati ih na papirnu rolnu, kako bi se ocijedili od ulja. Položiti ih u tanjir i dodati ostatak isjeckanih gljiva.

Savjet:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Za ovu priliku možete koristiti gljive iz tegle, jer su već gotove za upotrebu i kisele, što će palačincima dati poseban ukus. Zato krenite u spravljanje ovog jela.