Jelo za doručak, ručak i(li) večeru: Ovaj brzi i ukusni obrok je pun pogodak
Tikvice možete iskoristiti za pripremu raznih ukusnih jela, a jedno od njih je ovo. Tortilje sa tikvicama i sirom su pun pogodak zato što se mogu jesti za doručak, ručak i(li) večeru.
Priprema:
Luk nasjeckajte nasitno. Popržite ga na dvije-tri kašike maslinovog ulja. Dodajte tikvice koje ste prethodno oprali, ogulili i narezali na manje kockice ili trakice. Ako imate domaće nešpricane tikvice, slobodno ostavite koru na njima. Posolite, popaprite te dinstajte luk i tikvice pet minuta.
Razmutite jaja i ulijte u posudu s tikvicama i lukom. Kada su jaja pečena, maknite s vatre i ubacite kuhani kukuruz te parmezan ili grana padano pa promiješajte. Pripremite veću tavu i ulijte u nju malo maslinovog ulja pa zagrijte na srednje jakoj temperaturi.
Na tanjir stavite jednu tortilju, pospite je s malo ribane gaude, rasporedite polovicu smjese od tikvica i jaja, opet pospite sirom i poklopite drugom tortiljom. Tortilje pažljivo prebacite u tavu pa prvo pecite s jedne strane dvije-tri minute. Zatim prebacite na drugu stranu i također pecite dvije-tri minute dok se sir ne počne topiti. Prilikom pečenja slobodno malo stišćite tortilje da se lakše spoje. Ponovite postupak s preostalim tortiljama i nadjevom. Kada su pečene, razrežite ih na trokute i poslužite, prenosi Zadovoljna.hr.