Jaje u sarmi ili ne? "Sporni" sastojak koji je podijelio naciju našao se i u receptu starom 70 godina

 /Petar Milošević
ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Prije nekog vremena sarma Maje Jalšovec, koju mnogi poznaju kao nekadašnju natjecateljicu MasterChefa, digla je mnogo internetske prašine. I dok su neki sarmoljupci hvalili recept u kojem smjesa od ječma i mljevenog mesa slast duguje i jajetu i smjesi od poprženog luka i špeka, drugi su pak uzbuđeno pisali komentare kako to nije prava sarma.

 

 

Recept možete vidjeti ovdje, a tko voli žustre rasprave lako će naći i polemike oko toga što je burek, a što pita i koja su pravila pripreme francuske salate – po društvenim mrežama ih ima napretek.

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

No kad je riječ o sarmi i spornom jajetu u smjesi, određeni broj medija piše kako se dodavalo u smjesu i prije 70 godina. Na pitanje čemu to jaje služi, pojedini odgovaraju kako je razlog tome sočna i kompaktna smjesa koja se neće raspasti nakon dugog kuhanja. Recept iz jugoslavenske kuharice možete pronaći ovdje.

Neki tvrde da meso za sarmu treba biti sjeckano, a drugi mljeveno. Kako vi pravite?