Brzo i ukusno / Ovu tortu s čokoladom i keksima morate probati

torta čokolada keks/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 230 g petit beurre keksa (ili integralni)

• 115 g šećera

• 115 g tamne čokolade

• jaje

Za glazuru:

• 230 g tamne čokolade

Priprema

Maslacem premažite i masnim papirom ili prozirnom folijom obložite okruglu posudu promjera 18-20 cm, ne mora biti pogodna za pećnicu. Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom dok se šećer ne usitni. Dodajte jaje i nastavite dalje miksati. Kad se sve lijepo pjenasto poveže, dodajte vruću otopljenu čokoladu i nastavite miksati. Na kraju umiješajte razlomljene kekse, nemojte ih previše usitniti, otprilike na veličinu badema. Dobro umiješajte da se kremom oblože svi komadići keksa. Pažljivo prebacite u posudu, pazeći da je, pogotovo dno koje će biti gornji dio torte, dobro utisnuto i da nema praznina. Stavite u hladnjak na nekoliko sati da se stisne. Ohlađenu tortu preokrenite na pladanj i prelijte čokoladnom glazurom.