Znate li šta unosite u tijelo kad jedete konzervirane sardine? - Evo koliko su zapravo zdrave

konzervirane sardine/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Riba je izvrstan izvor proteina, masnih kiselina i hranjivih tvari, a posebno su popularne konzerve sardine, piše Mind Body Green.

Mnogi ljudi se pitaju je li konzervirana hrana doista zdrava i hranjiva. Nutricionistica dr. Jess Cording otkrila je da su, prema mišljenju struke, najzdravije konzervirane namirnice sardine, ali i ostale riblje konzerve.

One su dobar izvor proteina te su vrlo jednostavne jer ne zahtijevaju dugu pripremu ili kuhanje.

Dr. Cording je objasnila da korištenje ribljih konzervi u prehrani ima brojne zdravstvene dobrobiti.

- Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, posebno ako svježe nisu dostupne, rekla je.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kada jedemo sardine, dodala je dr. Cording, unosimo puno proteina, vitamina D i protuupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje osigurava mononezasićene masti zdrave za srce.

Stručnjaci preporučuju dvije do tri porcije riblje konzerve sedmično, pomiješane s tjesteninom ili samostalno, a možete ih dodati i raznim salatama.