Zdravi burgeri su pravi izbor

zdravi burgeri/
Zdravi burgeri/Ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

• 400 grama slanutka, konzerva

• 1 glavica crvenog luka,

nasjeckana

• 1 kašičica mljevenog kumina

• 2 kašike brašna

• 100 grama umaka od paradajza

• 2 kašike ulja

• 2 kašike brašna

Priprema:

Osim što su preporučljivi, zdravi burgeri su i zasitni. Idealni su za one koji bi pojeli nešto konkretno, ali i pazili na kalorije. Nije ih teško pripremiti, a za njih ne treba ni puno vremena.

Da biste ih napravili, prvo procijedite slanutak i prosušite ga na papirnom ubrusu. Ubacite ga u blender s lukom, bijelim lukom, peršunom, korijanderom, kuminom ili čilijem i brašnom.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Miksajte dok smjesa ne bude glatka. Oblikujte rukama u pljeskavice.

Na tavi zagrijte ulje te burgere pecite sa svake strane po tri minuta da dobiju lijepu boju.

Poslužite u lepinji ili nekoj drugoj vrsti peciva sa umakom od paradajza i zelenom salatom.