Zapečene palačinke sa voćem

Palačinke s malinama/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno: 

• 250 g posnog sira

• 3 kašike šećera

• ½ kašike ekstrakta vanilije

• 500 malina (svježih ili smrznutih, ocijeđenih od soka)

• sladoled od vanilije (ili po izboru)

• 250 g brašna

• 1 kašika šećera

• prstohvat soli

• 3 jaja

• 250 ml pavlake za kuhanje i kašika putera

Priprema

U većoj posudi pomiješajte brašno, šećer i so. U drugoj umutite jaja, pavlaku za kuhanje i puter dok se masa ne sjedini. Postepeno dodajite i smjesu od brašna dok ne postignete glatkoću. Ugrijte tavu i prije svakog pečenja palačinki dodajte malo putera. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Umutite krem-sir, šećer i vanilu. Premažite kremom svaku palačinku, umotajte ili savijte na dva dijela. Poredajte ih u vatrostalnu posudu i pospite maline preko. Pecite 10 minuta. Možete zaliti palačinke sirupom ili ukrasiti šlagom.

Savjet: Umjesto malina možete koristiti bilo koje drugo voće po vašem izboru. Sada smo u prilici da imamo mnogo svježeg sezonskog voća.