Volite kolače s prhkim korama? Ovo je savršen recept za vas - priprema je jednostavna
@mama.kuharica/INSTAGRAM
Kombinacija prhkih kora i hladne kreme uvijek je dobitna, a u nastavku donosimo recept za takozvani Gabriela kolač koji se sprema brzo i lako, a okus je fantastičan.
Sve što treba učiniti jest pripremiti kore i brzinsku kremu, složiti kolač i uživati uz šoljicu kafe.
Isprobajte recept za najdraži kolač blogerice Petre Sabljić.
Priprema
Pripremite kore. Napravite snijeg od bjelanjaka postepeno dodajući šećer sve dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte orahe i krušne mrvice pa sve dobro promiješajte špatulom.
Smjesu rasporedite preko klasičnog velikog pleha koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko pola sata.
U međuvremenu pripremite kremu. Miksajte žumanjke i šećer sve dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte vaniliju, mlijeko i brašno pa sve dobro promiješajte. Smjesu stavite na vatru pa kuhajte sedam do 10 minuta uz neprestano miješanje.
Kremu ohladite pa dodajte i maslac.
Koru prepoloviti. Dodati kremu pa preklopiti s drugim dijelom kore, a potom ohladite preko noći, piše Zadovoljna.hr.