Više ih nikada nećete kupovati: Recept za savršeno kremaste paprike u pavlaci

Svi ih obožavaju/Gastrokutak

Svi ih obožavaju/Gastrokutak

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako volite jednostavna, a preukusna predjela, ovaj recept za paprike u pavlaci na domaći način će vas oduševiti.

Kombinacija sočnih paprika, kremaste pavlake i slanog feta sira stvara savršenu harmoniju okusa koju ćete željeti praviti iznova. Idealno je za sve prilike, a priprema je jednostavna i brza.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 1 kg paprika (obavezno somborke)
  • 1,5 kg pavlake
  • 300 g feta sira
  • so

Priprema:

Paprike operite, očistite od sjemenki i osušite.U svaku papriku sipajte po pola kašičice soli i ostavite sat vremena. Nakon toga ih okrenite da izađe tečnost koju su paprike pustile. U pavlaku dodajte feta sir i izmiješajte da se smjesa sjedini. Dno posude u kojoj ćete slagati paprike premažite s dva prsta smjese, a zatim redajte paprike. Nakon svakog reda paprika stavite red smjese, a posljednji sloj treba da bude dva prsta pavlake i feta sira, piše Trpeza. Paprike dobro zatvorite i držite u frižideru sedmicu dana.