Trileće s pistacijama
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. 6 bjelanjaka umutite u čvrsti snijeg, dodajte 150 g šećera i vanilin-šećer, pa mutite dok se šećer otopi. Dodajte jedan po jedan žumanjak, mutite najmanjom brzinom. Pomiješajte 150 g brašna i pola vrećice praška za pecivo, pa polako dodajte u smjesu s jajima. Izlijte u kalup dimenzija 20 puta 30 cm, pa pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni. Biskvit prohladite, pa izvadite iz pleha. U pleh sipajte 500 ml slatkog vrhnja, vratite koru u pleh na to vrhnje, zalijte s 800 ml mlijeka koje ste pomiješali sa šest kašika šećera. Kremu od pistacija razmutite s malo mlijeka, pa premažite preko natopljenog biskvita. Ukrasite komadićima pistacija.