Toskanska torta od kestena
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175 stepeni i namočite grožđice u toplu vodu sa kašikom desertnog vina. Dodajte kestenovo brašno i so u zdjelu. Ulijevajte pomalo vodu, neprestano miješajući da se ne stvore grudice. Dodajte ocijeđene grožđice i polovinu pinjola i oraha, pa opet promiješajte. Okruglu posudu za pečenje od 26 cm namastite maslinovim uljem i ulijte tijesto. Pospite preostalim pinjolima i orasima pa dodajte iglice ružmarina. Pokapajte maslinovim uljem i pecite 25 do 30 minuta. Torta se može poslužiti i topla i hladna.
Savjet: Složenije verzije zahtijevaju dodavanje suhog voća i grožđica uz kestenovo brašno. Najjednostavniju verziju čine kestenovo brašno, voda, ulje i ružmarin.