Tjestenina s inćunima i krušnim mrvicama

tjestenina inćuni/Bembodesign
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 350 g špageta

• 40 g inćuna u ulju

• malo maslinovog ulja

• 80 g krušnih mrvica

• 3 čehna bijelog luka

Priprema

Posudu s vodom stavite na vatru i zakuhajte (ne morate dodavati so): u njoj će se kuhati tjestenina. Za to vrijeme u tavu ulijte malo maslinovog ulja, dodajte oguljena čehna bijelog luka i filete inćuna ocijeđene od ulja. Stavite kašiku vruće vode iz lonca za tjesteninu kako bi se inćuni otopili.

Trebat će vam 10-ak minuta, pa često miješajte.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

U zasebnu tavu ulijte malo maslinovog ulja, dodajte krušne mrvice i miješajte dok mrvice porumene. Skuhajte tjesteninu, ali dvije minute manje nego što piše na pakovanju. Izvadite bijeli luk iz tave, te u umak dodajte špagete, ali ne potpuno ocijeđene.

Sačuvajte dio vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Sastavite špagete i umak te dodajte po potrebi vode od kuhanja. Kada je tjestenina gotova, dodajte dio krušnih mrvica pa umiješajte. Po potrebi stavite još malo vode. Ukrasite završnim posipanjem krušnim mrvicama.