Tjestenina s inćunima i krušnim mrvicama
Priprema
Posudu s vodom stavite na vatru i zakuhajte (ne morate dodavati so): u njoj će se kuhati tjestenina. Za to vrijeme u tavu ulijte malo maslinovog ulja, dodajte oguljena čehna bijelog luka i filete inćuna ocijeđene od ulja. Stavite kašiku vruće vode iz lonca za tjesteninu kako bi se inćuni otopili.
Trebat će vam 10-ak minuta, pa često miješajte.
U zasebnu tavu ulijte malo maslinovog ulja, dodajte krušne mrvice i miješajte dok mrvice porumene. Skuhajte tjesteninu, ali dvije minute manje nego što piše na pakovanju. Izvadite bijeli luk iz tave, te u umak dodajte špagete, ali ne potpuno ocijeđene.
Sačuvajte dio vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Sastavite špagete i umak te dodajte po potrebi vode od kuhanja. Kada je tjestenina gotova, dodajte dio krušnih mrvica pa umiješajte. Po potrebi stavite još malo vode. Ukrasite završnim posipanjem krušnim mrvicama.