Špageti s kestenima

špageti kesten/
Špageti s kestenima
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

• 500 g špageta

• 250 g kestena

• maslac, povrtni temeljac

• kiselo vrhnje, krem-namaz ili vrhnje za kuhanje

• vino

• bijeli luk, peršun

Priprema:

Kestene zarežite i skuhajte u vodi, ogulite i nasjeckajte na komadiće ili izmrvite rukama. Prepržite na maslacu s lukom i dolijte vino i povrtni temeljac. Kad se umak malo skuha, dodajte krem-sir ili vrhnje za još kremastiji umak te skuhane špagete. Sve pomiješajte zajedno i pospite parmezanom.

Savjet:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako već niste probali ovu kombinaciju, savjetujemo da učinite to što prije. Trebat će vam kesteni, špageti, luk, vrhnje ili krem-sir, a možete dodati gljive koje god poželite. Kada kupujete svježe kestene, odaberite plodove sjajne površine i bez vidljivih oštećenja ljuske. Kada ih primite u ruku, težina treba odgovarati njihovoj veličini.