Slatki hit bez čekanja: Nemate vremena za pečenje? Ova lažna mađarica spas je za vas

Slatki hit bez čekanja/Coolinarka

Slatki hit bez čekanja/Coolinarka

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Jedan od najjednostavnijih recepata za božićne kolače definitivno je lažna mađarica. Bilo da je pravite s pudingom ili vrhnjem, s mliječnom ili tamnom čokoladom, lažna mađarica je kolač koji se priprema brzo i jednostavno.

Takav je i ovaj recept. Možete mijenjati sastojke i prilagođavati ga po svojoj želji, ali u suštini ostaje isti. Potrebna vam je krema za mađaricu, neka vrsta keksa i na kraju čokoladni ganache.

Za ovaj recept potreban vam je čokoladni puding za kremu, petit keksi (ili neki slični) za kore i čokolada za kuhanje, te maslac za glazuru.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci za lažnu mađaricu:

  • 1 pakiranje Petit Beurre keksa (ili sličnih keksa)
  • 2 pakiranja čokoladnog pudinga
  • 500 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 50 g maslaca

Priprema:

U šerpi pomiješajte puding s malo mlijeka (oko 100 ml) i šećerom. Preostalo mlijeko stavite na vatru, a kad zakuha, ulijte smjesu pudinga i šećera, stalno miješajući dok se ne zgusne. Ostavite puding da se ohladi. Na dno plitkog pravouglog pladnja stavite prvi sloj keksa. Po želji ih možete poprskati s malo mlijeka ili soka od voća kako bi bili mekši. Kada se puding ohladi, dodajte omekšali maslac i dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku kremu. Na kekse stavite polovinu kreme i poravnajte. Preko nje stavite drugi sloj keksa, a zatim preostalu kremu. Na kraju poravnajte površinu. Na pari otopite čokoladu s malo maslaca i prelijte kolač. Ostavite da se ohladi i stvrdne.

Kolač stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći da se sve dobro stegne i poveže, piše Net.hr.