Šareni zalogaji od lisnatog tijesta

šareni zalogaji/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 500 g lisnatog tijesta

• 70 g milerama

• 70 g pesto umaka genovese

• 40 mini paradajza

• 1/2 kašičice majčine dušice sušene

• 2 mlada luka

• 4 kriške pršuta

Priprema

Zeleni dio mladog luka narežemo na kose kolutiće, a lisnata tijesta izvaljamo na veličinu 20x28 cm. Iz oba tijesta okruglim oblikom izrežemo po tri kruga, izbodemo ih vilicom i premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. Zatim u zdjelicu s umakom pesto genovese dodamo mileram, sušenu majčinu dušicu i izmiješamo sastojke. Dobivenom mješavinom premažemo krugove od tijesta, na svaki krug rasporedimo po 7 mini paradajza i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200 stepeni, 30-ak minuta. Pečene zalogaje izvadimo iz pećnice, kriške pršuta narežemo na šire trakice i rasporedimo ih preko mini paradajza, posipamo narezanim zelenim dijelom mladog luka i poslužimo.