Salata s grilanim kukuruzom

salata sa grilanim kukuruzom/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno: 

• 2 kukuruza šećerca

• 1 kašičica soli

• 5 kašika maslinovog ulja

• 8 kašika soka od limete

• 1/2 kašičice mljevenog kima

• 1 avokado izrezan na kockice

• 220 g cherry paradajza

• 45 g crvenog luka

• 30 g korijandera

• 1/4 kašičice bibera

Priprema

Roštilj očistite i pripremite za kuhanje na umjerenoj vatri, oko 180 stepeni. Kukuruz premažite s 2 kašike maslinovog ulja i začinite s 1/2 kašičice soli. Pecite ga na srednje jakoj vatri, zatvorenog poklopca, dok se ne zažari i kukuruz ne omekša. To će trajati 10-15 minuta. Povremeno okrećite kukuruz. Maknite ga s roštilja i ostavite da se ohladi. Izvadite zrna kukuruza iz klipa i stavite u veliku posudu.

Napravite preljev. U zasebnoj zdjeli umutite preostalo maslinovo ulje, so, sok limete, kim i biber. Stavite sa strane. Dodajte ostale sastojke. Dodajte avokado, prepolovljeni paradajz, sitno nasjeckani luk i korijander u posudu s kukuruzom te prelijte. Poslužite odmah.