Salata od celera i mrkve
Priprema:
Zakuhajte veliki lonac vode. Vodu začinite prstohvatom soli. U međuvremenu pripremite celer i mrkvu. Celeru odrežite bazu i listove, a zatim stabljike operite pod mlazom vode. Gulilicom uklonite sve vlaknaste i žilave niti. Narežite ih na komade. Mrkvu narežite dijagonalno na tanke ploške. Komadiće celera i mrkve blanširajte minut u vrućoj kipućoj vodi.
Brzo ih isperite pod hladnom ili ledenom vodom kako biste zaustavili kuhanje i sačuvali živu boju. Ocijedite i otresite višak vode iz povrća prije nego što ga dodate u veliku zdjelu. Promiješajte i dodajte sve začine. Dobro promiješajte i ostavite sa strane 30 minuta da razvije okus ili je najbolje marinirati preko noći. Prije posluživanja pospite tostiranim sjemenkama sezama. Salatu od celera i mrkve je najbolje poslužiti ohlađenu.