Ragu sa šampinjonima i palentom
Ragu sa šampinjonima i palentom
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Na maslinovom ulju izdinstajte luk i bijeli luk. Dodajte im na ploške narezane šampinjone. Posolite i dinstajte da šampinjoni puste svoj sok. Zatim dodajte pasirani paradajz i ragu kuhajte na laganoj vatri 20-30 minuta. Poslužite ga uz palentu i uživajte u prilogu ili glavnom jelu.
Savjet:
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Ragu je sos koji se služi uz pastu, a u zavisnosti od vrste mesa koja se koristi, postoji nekoliko varijanti ovog jela. U poređenju sa drugim sosovima kojima je osnova pavlaka ili sos od paradajza, ragu je drugačiji, jer je ovom sosu glavni sastojak upravo meso. Ragu je sos koji je u 18. vijeku prvi napravio Italijan Alberto Alvisi. Tokom vremena dodavani su mu različiti sastojci.