Pureći medaljoni

pureći medaljoni/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• puretina medaljoni

• 5 paprika

• 2 paradajza

• 1 luk

• malo ajvara

• malo mlijeka

• vegeta

• so

Priprema

Meso narežite i začinite s malo vegete, soli i ostalih začina po želji. Nakon što ste začinili, ostavite meso da malo odstoji. U međuvremenu uzmite luk i sitno ga nasjeckajte, te stavite pirjati. Kada je pri kraju, dodajte papriku i paradajz narezane na manje komadiće. Pirjajte neko vrijeme, te dodajte malo ajvara i mlijeka. Kada je smjesa gotova, ostavite je sa strane. Potom uzmite meso i okrenite ga nekoliko puta na tavi. Kada je gotovo, poslužite meso uz umak koji ste pripremili sa kuhanim povrćem ili njokama od krompira. Savjet: Piletina, odnosno pileća prsa najpoznatija su kombinacija za laganu hranu s kojom možemo kombinovati puno namirnica. No, osim piletine tu je i puretina, odnosno pureći medaljoni.