Punjeno lisnato pecivo
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Tijesto isjeći na kvadrate željene veličine. Na sredinu staviti sasvim malo krem-sira, kako bi se savijena pečenica učvrstila na njemu. Na pečenicu staviti komadić kačkavalja. I pečenicu i sir staviti ukoso. Suprotne krajeve kvadrata tijesta previti jedan preko drugog. Svako pecivo premazati umućenim žumancem ili mlijekom, pa posuti susamom. Ispeći u rerni na 200 stepeni da lijepo porumeni.
Savjet:
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Još jedno brzo pecivo od onog što se našlo u frižideru. Ako postoji namirnica koja će vam pomoći da lako pripremite razna jela u zadnji čas, onda je to gotovo lisnato tijesto. Ono je odličan i praktičan temelj, a sve ostalo neka odrade vaša kreativnost i - pećnica. Tijesto je prije pripreme potrebno odmrznuti na sobnoj temperaturi.