Piletina punjena povrćem i sirom

piletina sir/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno: 

• 2 komada pilećih prsa

• 1 paradajz na tanko narezan

• 4 kriške svježeg sira - mocarela ili sličan sir

• 10-15 listova svježeg špinata

• 1 kašičica sušenog origana

• so i biber po ukusu

• cherry tomatoes

Priprema

Zagrijte rernu i isijecite pileća prsa. Prvo počnite sa najdebljim dijelom, pazeći da ne isiječete do kraja. Treba da napravite džep za punjenje. Začinite solju i biberom. Poredajte 2 kriške paradajza, 2 kriške mocarele i nekoliko listova bebi špinata u svaki džep na pilećim prsima. Stavite 4 čačkalice u otvorenu stranu piletine da fil ne bi ispao. Zagrijte 2 kašičice maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite 2 minuta sa svake strane. Pažljivo pri okretanju. Nakon prženja u tavi premjestite pileća prsa u tepsiju. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Stavite tepsiju u zagrijanu rernu i pecite još 15 minuta.

Savjet: Pileće meso pripremljeno na ovaj način pružiće vam puno okusa.