Pileća prsa s koricom od humusa

piletina kus kus/Karepa-belov
Piletina s humusom
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

Priprema:

U ugrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na njemu popržimo pileći file 5-6 minuta. Gotovu piletinu odložimo u vatrostalnu posudu. U tavu ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo tikvicu na kolutove, posolimo i pržimo.

U zdjelu dodamo humus s čilijem, ulijemo malo povrtne juhe. Sastojke izmiješamo i prelijemo preko napola pečene piletine. Piletinu pečemo na 190 stepeni 20-ak minuta.

U tavu s tikvicama dodamo na bijeli luk kukuruz iz konzerve, posipamo s malo cous-cousa, ulijemo povrtnu juhu da pokrije sastojke te kuhamo povremeno miješajući. Na tanjire stavimo tikvice s cous-cousom, a preko tikvica stavimo pečeni file piletine. Jelo ukrasimo pokojim listićem svježeg peršuna.