Patlidžani punjeni bolonjezom

patlidžani bolonjez/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 2 velika patlidžana

• 300 g umaka bolonjez

• 4-5 kašika maslinovog ulja

• 1 luk

• 1 čehno bijelog luka

• 50 g naribanog sira

• svježi vlasac

• kiselo vrhnje

• so i biber

Priprema:

Operite patlidžane i prerežite ih po pola pa izdubite, a njihovo meso narežite nasitno. Na tri kašike maslinovog ulja popecite luk, dodajte protisnuti bijeli luk i meso patlidžana pa pirjajte dok ne bude gotovo. Dodajte bolonjez, posolite, pobiberite i promiješajte. Izdubljene patlidžane stavite u posudu obloženu papirom za pečenje i premažite s malo maslinovog ulja. Nadjenite pripremljenom smjesom pa pospite ribanim sirom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 190 stepeni oko 30 minuta. Pečene patlidžane pustite da odstoje desetak minuta prije posluživanja. Poslužite s kiselim vrhnjem posutim vlascem.

Savjet:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako ste ljubitelj patlidžana, a posebno onih punjenih, vrijeme je da isprobate ovu kombinaciju s bolonjez umakom.