Palačinci sa sirom i fileom bijele ribe

palačinci fileti ribe/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 200 g filea bijele ribe

• 250 ml jogurta

• 120 g glatkog brašna

• 120 g raževog brašna

• 12 g praška za pecivo

• 2 jaja

• 100 g svježeg krem-sira

• 100 g kiselog vrhnja

• 1 limeta

• so

Priprema:

U zdjelu odvojimo bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke malo posolimo i napravimo snijeg. U tučeni snijeg dodamo jogurt, ulijemo malo vode, glatko brašno, raževo brašno, prašak za pecivo, posolimo i dodamo žumanjke. Smjesa je malo gušća od one za palačinke. Poklopimo i ostavimo da odstoji.

U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja i na njemu s obje strane popržimo file bijele ribe. Nakon 6 minuta file je gotov i stavimo ga sa strane. Na masnoći od pečenja ribe ispečemo palačinke. Nakon 1-2 minute okrenemo i pečemo na drugoj strani. Zatim napravimo nadjev od krem-sira, jogurta, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. Na tanjir slažemo palačinke, potom stavimo nadjev. Pečeni file narežemo na prutiće i stavimo preko palačinka. Sve ukrasimo listićem peršuna.