Ovo je trik vrhunskih kuhara: Kako da vam pomfrit kod kuće ispadne kao u restoranu

/ Screenshot/
Pahuljast i mekan iznutra, a hrskav spolja/ Screenshot
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Da biste napravili savršenu britansku verziju pomfrita koja se reže nešto deblje, a koju oni nazivaju čips, treba obratiti pažnju na jednu stvar.

Restoran Northcote u Engleskoj ponosi se jednom Michelin zvjezdicom, a proglašen je i najboljim britanskim restoranom prema izboru putnika na portalu Tripadvisor.

Izvršna šefica Lisa Goodwin-Allen čini čuda od jednostavnih sastojaka, a upućeni tvrde da priprema i najbolji prženi krompir – koji je pahuljast i mekan iznutra, a hrskav spolja, piše Pun kufer.

Da biste napravili savršenu britansku verziju pomfrita koja se reže nešto deblje, a koju oni nazivaju čips, treba obratiti pažnju na izbor samog ploda koji planirate da termički obradite.

- Treba vam dobar krompir za pečenje, a koji kuhamo u posoljenoj vodi, otkrila je šefica Lisa Goodwin-Allen DailyMailu.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kada su krompiri kuhani, stavljaju se u lonac ili cjediljku i protresu se nekoliko puta dok ne postanu pahuljasti spolja.

- I onda ih smrznemo, ističe šefica restorana Northcote.

Termička obrada krompira koji je kuhan, protresen, a potom smrznut daje izvrsne rezultate. Unutrašnjost postane vrlo mekana – kao da se raspada, a spolja omotač bude vrlo hrskav.