Ovo je ipak nešto posebno: Napravite hrskavu i ukusnu Margheritu

pica margerita/Zummolo
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 350 grama brašna

• svježi kvasac

• 200 ml mlake vode

• malo maslinovog ulja

• svježa moccarella

• paradajz-sos

• svježi bosiljak

Priprema

Pizza, koja potiče iz napuljskog regiona, jedan je od najpoznatijih kulinarskih proizvoda u Italiji. Ova pizza, poznata kao Margherita, a koja se na najbolji način priprema upravo u Napulju, specifična je po svojoj tankoj korici, kvalitetnim sastojcima i vrsnoj tehnici pripreme. U posebnoj posudi prosijte brašno, dodajte so, a zatim dodajte pjenu od kvasca. Dodajte malo maslinovog ulja i ostatak vode, pa sve sjedinite. Mijesite dok ne dobijete gipko i glatko tijesto. Pokrijte krpom i ostavite da se diže oko pola sata.

Na razvučeno tijesto nanesite tanki sloj paradajz-sosa, a zatim pospite sa tanko isječenom moccarellom. Ako volite jači okus, možete dodati sitno isjeckani bijeli luk. Pecite pizzu sedam minuta.