Nikad ne pravite punjene paprike bez ovog sastojka: Razlika je ogromna, okus je savršen!

Mekana, sočna, savršeno začinjena/Free Pik
ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Nikad ne pravite punjene paprike bez ovog sastojka: Razlika je ogromna, okus je savršen!

 

 

Nijedno balkansko slavlje ne može se zamisliti bez punjenih paprika i svako ima svoj provjereni recept po kojem priprema ovo omiljeno domaće jelo.

Recept za nešto drugačiju verziju punjenih paprika oduševio je korisnike interneta jer se u nadjev dodaje jedan tajni sastojak koji potpuno mijenja i poboljšava okus omiljenog jela, prenosi Krstarica.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

 

 

 

osam svježih paprika srednje veličine;

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

dvije stotine pedeset grama mljevene teletine;

tri stotine grama mljevene govedine ili junetine;

sto pedeset grama nasjeckanog suhog mesa;

jedan manji crveni luk (nasjeckan);

tri čehna bijelog luka;

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

peršun;

jedna kašičica mljevene slatke crvene paprike;

pola kašičice bibera;

so;

sto grama riže;

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

četiri kašike ulja;

četiri decilitra umaka od paradajza;

jedna do dvije kašičice gustina;

tri decilitra vode.

Priprema:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

 

Paprikama odrezati vrhove i očistiti ih od sjemenki, oprati i ocijediti. Mljeveno meso pomiješati, pa dodati suho meso, što će cijelo jelo učiniti još boljim (kažu da potpuno promijeni okus), bijeli luk i crveni luk, peršun, mljevenu crvenu papriku, biber, so i rižu. Izmiješati i napuniti paprike

 

 

Prepržiti ih na zagrijanom ulju sa svih strana, dodati umak od paradajza, vode po potrebi i kuhati na laganoj vatri oko pedeset minuta. Pretkraj umiješati gustin razmućen u malo vode.