Nemate vremena? Ova medena pita s gotovim korama je gotova za tren, a osvaja na prvi zalogaj

Ukus koji osvaja/Free Pik

Ukus koji osvaja/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Medena pita je kolač koji možete poslužiti u svim prilikama, a posebno je popularna u vrijeme praznika. Vrlo se jednostavno priprema, a ako koristite gotove kore, proces pripreme skratit ćete za više od polovine vremena.

Uz gotove kore, nema ništa lakše od pripreme medene pite. Potrebno je samo skuhati kremu od brašna i mlijeka te pratiti isti postupak slaganja kao i kod medene pite koju pripremate od početka. Donosimo recept za najjednostavniju medenu pitu s gotovim korama.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 1/2 litre mlijeka
  • 5 kašika brašna
  • 25 dkg margarina
  • 25 dkg šećera u prahu
  • malo limunovog soka

Priprema:

Kremu za medenu pitu pripremite tako što ćete mlijeko i brašno staviti da se kuhaju uz stalno miješanje. Kada dobijete glatku kremu bez grudvica, sklonite je sa vatre i ostavite da se ohladi. U međuvremenu umutite margarin, pa ga dodajte u ohlađenu kremu. Zatim dodajte šećer u prahu i malo limunovog soka te sve dobro sjedinite, piše Net.hr.

Slaganje: kora – krema – kora – krema – kora, a na kraju pospite šećerom u prahu.