Navikli smo na jabuke u kolačima, ali odlično pristaju i slanim jelima: Ovaj recept to potvrđuje
Priprema:
Kratko izmiksati luk i celer te propržiti na malo ulja s listićima kadulje i karijem. Dodati piletinu izrezanu na kockice, na kriške izrezane jabuke i pržiti na jakoj vatri nekoliko minuta. Posoliti, pobiberiti, preliti vinom, dodati paradajz-pire i malo vode, poklopiti i pržiti dvadesetak minuta. Usuti u tanjire, preliti s malo ulja i ukrasiti listovima kadulje.
Savjet:
Kako jabuka funkcionira u slanim jelima? Odlično. Navikli smo na jabuke u kolačima, ali one nisu rezervirane isključivo za slatka jela. Zbog svoje teksture i slatko-kiselkastog okusa, jabuke odlično pašu i u slanim jelima. Raznovrsno voće u slanim jelima u našoj kuhinji nije nepoznanica, ali se ipak pojavljuje relativno rijetko.