Miris djetinjstva u tanjiru: jednostavan recept za domaću pileću supu

pileća tortelini supa/
ilustracijaa
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Nema boljeg lijeka za hladne dane, umor ili nostalgiju od tanjira tople, domaće pileće supe. Ovaj klasični obrok vraća nas u djetinjstvo, a za pripremu su vam potrebni samo osnovni sastojci i malo strpljenja.

Sastojci:

500 g domaćeg pileta

1 mrkva

1 srednji luk

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

manji komad celera

1 manji krompir

malo svježeg peršuna

so, biber, povrtni začin

rezanci za supu

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Piletinu dobro operite i narežite na krupnije komade. Povrće očistite i isijecite, pa sve zajedno stavite u veći lonac. Dodajte začine i prelijte hladnom vodom.

Kada voda proključa, smanjite temperaturu i skidajte pjenu koja se stvara na površini. Supu zatim kuhajte na laganoj vatri oko sat i po do dva sata, dok meso ne omekša i ne dobije onaj poznati, bogati domaći okus.

Izvadite meso i narežite ga na sitne komade, a u supu ubacite rezance. Kuhajte još 5–10 minuta, dok ne omekšaju, zatim vratite piletinu i po želji dodajte svježi peršun.

Rezultat je topla, mirisna supa koja vraća osjećaj doma i pruža savršenu utjehu u svakom zalogaju.

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja