Mekane, mirisne i tope se u ustima: Recept za domaće vanilice koji uvijek uspije

Ukus koji osvaja/Coolinarka

Ukus koji osvaja/Coolinarka

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako tražite recept za vanilice koje su mekane, mirisne i savršeno se tope u ustima, onda ste na pravom mjestu. Ovaj tradicionalni recept donosi onaj dobro poznati domaći okus koji vraća u djetinjstvo.

Priprema je jednostavna, sastojci su osnovni, a rezultat su vanilice koje niko neće moći odbiti – idealne za praznike, slavlja ili samo kao slatko iznenađenje uz kafu.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 1 jaje
  • 50 g margarina
  • 100 g masti
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 g brašna
  • vrh noža praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • korica limuna po želji
  • džem za mazanje
  • šećer u prahu s vanilijom za valjanje

Priprema:

Rernu zagrijte na 180°C. U jednoj posudi pjenasto umutite jaje, mast, margarin i šećer. Zatim dodajte brašno i malo praška za pecivo. Razvijte tijesto na oko pola centimetra debljine pa vadite male kružiće. Redajte ih u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 20 minuta na 180°C. Nakon hlađenja mažite ih džemom i spajajte po dvije, piše Trpeza. Na kraju vanilice uvaljajte u šećer u prahu s vanilijom.

Prijatno!