Marcipan kocke s brusnicama
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Pomiješajte sve navedene sastojke, osim brusnica i čokolade, i mijesite dok masa ne postane potpuno glatka. Dobijeno tijesto pažljivo rastanjite oklagijom u pravougaonik debljine 1 - 1,5 cm. Nožem isijecite kocke jednake veličine, pa u svaku zabodite dvije-tri suhe brusnice. Na nižoj temperaturi istopite čokoladu, stavite u fišek sa tankim otvorom i dekorišite kocke po želji.
Savjet:
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Bademi daju onaj poseban ukus marcipanu, pa vodite računa da budu svježi i nikako gorki. Tu finu gorčinu dobićete na drugi način. Aroma badema obogaćuje razne keksiće, kolače, pite, nadjeve i kreme. Najbolju aromu daju bademi s kožicom, no ukoliko recept tako zahtijeva, samu kožicu uklonite jednostavno blanširanjem.