Lisnate rolice s pestom

lisnate rolice pesto/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• paket lisnatog tijesta

• pesto genovese

Za pesto genovese:

• 100 g svježeg bosiljka

• 50 g pinjola

• 100 ml maslinovog ulja

• 6 čehna bijelog luka

• 100 g parmezana

Priprema

Lisnato tijesto razvaljajte na oblik pravougaonika, pa cijelu površinu premažite pestom. Zarolajte tijesto, pa režite na komade debljine prsta. Zvrkove stavite na pleh obložen papirom za pečenje i po želji premažite žumanjkom. Za još bolji okus možete svaki posuti parmezanom. Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stepeni. Savjet: Umjesto kupovnog pesta, jednostavno možete napraviti i domaći. Sve sastojke stavite u multipraktik i miksajte do teksture pesta. Bilo da djeci želite zapakirati slasnu grickalicu za veliki odmor ili počastiti prijatelje i obitelj tokom večernjeg druženja, ovaj recept mogao bi poslužiti kao inspiracija. Jednostavan je i pravi se od samo dva sastojka.