Kuglof s crnim vinom

Kuglof s crnim vinom/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno: 

• 250 g maslaca

• 250 g šećera

• 250 g glatkog brašna

• 4 jaja

• 300 ml crnog vina

• 1 kašičica cimeta u prahu

• 3 kašičice kakaa

• 100 g čokolade za kuhanje

• 1 vrećica praška za pecivo

• 1 vrećica vanilin-šećera

• 80 g šećera u prahu

Priprema

Maslac rastopimo, a jaja umutimo u zdjeli. Zatim rastopljenim maslacem premažemo stjenku kalupa za kuglof i posipamo brašnom. Preostali maslac dodamo u zdjelu s umućenim jajima, ulijemo 200 ml crnog vina, dodamo šećer i, stalno miješajući, postupno dodajemo brašno. Potom dodamo naribanu čokoladu, vanilin-šećer, prašak za pecivo, cimet u prahu, kakao i sve zajedno dobro izmiješamo.

Dobivenu smjesu prelijemo u kalup i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 180 stepeni 30-40 minuta. Gotov kolač izvadimo iz kalupa na tanjur za posluživanje, a u zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo preostalo crno vino i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. Dobivenom glazurom premažemo kolač, pričekamo da se ohladi, a potom ga poslužimo.