Kremasta pita od bundeve

kremasta pita od bundeve/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 1 pakovanje lisnatog tijesta

• 400 g pirea od bundeve

• 200 ml slatkog vrhnja

• 2 jaja

• 1 kašika smeđeg šećera ili agavinog sirupa

• 1 kašičica cimeta

• 1/2 kašičice đumbira u prahu

• prstohvat muškatnog oraščića i soli

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 stepeni te razvaljajte lisnato tijesto i stavite ga u kalup za pitu. U zdjeli pomiješajte pire od bundeve, slatko vrhnje, jaja, šećer i začine te smjesu dobro miješajte dok ne postane potpuno glatka. Prelijte smjesu preko tijesta i pecite 45-50 minuta, dok krema ne postane čvrsta. Ohladite pitu, a poslužite je ukrašenu tučenim slatkim vrhnjem ili kuglicom sladoleda od vanilije.

Savjet: Bundeva je popularna za spremanje slatkih, ali i slanih jela. Od nje možete da pravite različite deserte, smutije, ali i čorbe i potaže. Možete je peći i poslužiti kao prilog uz proteine (ribu, meso, mahunarke, tofu, gljive). Također je možete kombinovati sa kokosovim mlijekom i začinima.