Krem juha od šampinjona

krem juha šampinjoni/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• suncokretovo ulje

• 2 komada ljutike

• 2 čehna bijelog luka

• 4 lista timijana

• 550 g šampinjona

• 80 ml cherryja

• 600 ml povrtnog temeljca

• 1 kašičica worcestershire umaka

• 50 g maslaca

• creme fraiche

• so i crni biber

Priprema:

Ugrijte ulje i na njemu popržite ljutiku i bijeli luk s prstohvatom soli, dok lagano ne počne dobivati boju. Dodajte 500 g nasjeckanih šampinjona (ostalo ostavite za posluživanje). Gljive će pustiti puno vode, pa nastavite dinstati dok sva tekućina ne ispari. Tada dodajte cherry i pustite da krčka dok se lagano ne reducira. Dodajte temeljac i kuhajte još pola sata.

Juhu prebacite u blender i blendajte dok ne dobijete jednoličnu gustu tekućinu. Vratite u posudu i ponovo zagrijte.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Maslac zagrijte u tavi i popržite ostatak narezanih šampinjona s prstohvatom soli dok ne postanu hrskavi. Juhu poslužite s hrskavim gljivama i kašikom vrhnja te posutu listićima svježeg timijana i svježe mljevenim biberom.