Krem juha od šampinjona
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Ugrijte ulje i na njemu popržite ljutiku i bijeli luk s prstohvatom soli, dok lagano ne počne dobivati boju. Dodajte 500 g nasjeckanih šampinjona (ostalo ostavite za posluživanje). Gljive će pustiti puno vode, pa nastavite dinstati dok sva tekućina ne ispari. Tada dodajte cherry i pustite da krčka dok se lagano ne reducira. Dodajte temeljac i kuhajte još pola sata.
Juhu prebacite u blender i blendajte dok ne dobijete jednoličnu gustu tekućinu. Vratite u posudu i ponovo zagrijte.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Maslac zagrijte u tavi i popržite ostatak narezanih šampinjona s prstohvatom soli dok ne postanu hrskavi. Juhu poslužite s hrskavim gljivama i kašikom vrhnja te posutu listićima svježeg timijana i svježe mljevenim biberom.