Kako da ruska salata bude ukusnija: Majonezu zamijenite jogurtom, a žumanca izbacite

ruska francuska salata/

ruska francuska salata/

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Nijedn praznik ne može da se zamisli bez ruske salate. Recept je 1860. godine osmislio profesionalni kuvar Lucijen Olivije. Ruska ili Olivije salata je jedna od najpoznatijih u cijelom svijetu, a recept je svima poznat. Postoji mrsna i posna verzija ruske salate i ne zna se koja je ukusnija, a danas mnogi pokušavaju da joj poboljšaju ukus dodajući neke sastojke za koje se često ispostavi da su suvišni. Tajna savršeno ukusne ruske salate krije se u pravilno iseckanom povrću, kao i dodatku jogurta.

Isjeckajte povrće jednake veličine

Možda djeluje čudno, ali ako želite da ruska salata bude ukusnija, potrebno je da povrće isječete tako da bude iste veličine ili bar približne. Zrno graška je prava veličina.

Kako se dodaju jaja

Ruska salata ume da bude teška za stomak, a za to su uglavnom kriva žumanca i majonez. Savetujemo vam da koristite samo belanca i salata će odmah biti lakša za stomak, ali i za nijansu ukusnija.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kao što smo maloprije pomenuli majonez rusku salatu čini teškom, pa predlažemo da ga zamenite grčkim jogurtom.