Kadaif u čaši: Desert koji se pamti dugo

mostarski kadaif/

mostarski kadaif/

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kadaif u čaši: Desert koji se pamti dugo

 

 

Hrskavi kadaif, svilenkasta krema i samo vaša kašika. Svaki sloj ima svoju priču. Zlatno pečeni kadaif na maslacu temelj je ovog deserta koji se servira u čaši. Uprkos skromnim sastojcima, kadaif je postao simbol bogate trpeze i često se priprema za posebne prilike. Ne zaboravite da je lagana krema vrlo važna u pripremi ovog recepta.

Kadaif u čaši

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

200 g kadaifa MiP Ljubače

150 g sitnog šećera

100 g lješnjaka

100 g maslaca

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

200 g krem sira ZiM

šlag krema vanilija Laganini

2 dl mlijeka

2 kesice vanilija šećera

jagode

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Priprema:

U posudi propržiti kadaif na maslacu i laganoj vatri. Dodati vanilija i sitni šećer. Sve miješati, pa dodati sjeckane lješnjake. Na laganoj vatri miješati oko 20 minuta, dok masa ne porumeni. U posudi umutiti vanilija šlag kremu, dodati krem sir i sitni šećer. Miješati da se sastojci sjedine. Servirati u čašu, najprije sloj kadaifa, zatim kremu pa sloj kadaifa. Po želji dekorisati sa svježim voćem.

 

 

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja