Jeste li probali patlidžan-pizzu? Za nju vam nije potrebno brašno

patlidžan pizza/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 1 patlidžan (250-300 g)

• 1 kašika soli

• 3 kašike maslinovog ulja

• 2 ½ kašičice mješavine talijanskih začina

• ¼ kašičice origana

• 10 listova bosiljka

• 30 g naribanog parmezana

• 50 g mozzarelle

• 3 čehna bijelog luka

• 400 g oguljenog i nasjeckanog paradajza

Priprema:

Patlidžan narežite na kolutove od dva centimetra. Položite ih na papirnate ubruse i posolite s obje strane. Zagrijte maslinovo ulje pa prodinstajte bijeli luk. Dodajte parajadz, mješavinu začina i origano te kuhajte da se zgusne. Viljuškom zdrobite paradajz. Patlidžan posušite. Lim premažite maslacem, položite patlidžan i prelijte maslinovim uljem te pospite polovinom mješavine talijanskih začina. Pecite 20-25 minuta na 190 stepeni.

Za to vrijeme nasjeckajte listove bosiljka i pomiješajte parmezan i mozzarellu. Izvadite patlidžan iz pećnice, stavite na svaki kolut umak od paradajza, bosiljak i mješavinu sira. Pecite još sedam minuta dok se sir ne otopi i dobije zlatnu boju.