Italijanski klasik za ukusan obrok: Napravite pileća prsa s limunom i kaparima

pileca pasta/Pexels
Pexels/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Pileća piccata jedno je od talijanskih jela koje služe kao primjer da su jednostavna jela često i najslasnija. 

Piccata se u Italiji ne veže nužno za piletinu, nego i za teletinu ili druge vrste mesa koje se najprije stanje nožem, zatim uvaljaju u brašno pa prže, a slast im daje lagani umak od kapara i limuna.

Sastojci za piletinu alla piccata:

4 pileća prsa

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

1/2 šalice brašna

1 limun

ulje za prženje

korica 1 limuna

sol i papar

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

tjestenina prema želji

Umak:

6 žlica maslaca

1 i 1/2 žlice brašna

2,5 dl pilećeg temeljca

sok 1/2 limuna

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

1 dl bijelog vina

3 žlice kapara

1/2 svežnja peršina

Priprema piletine alla piccata: 

Pileća prsa prepolovite po dužini kako bi bila debljine od oko centimetra i pol. Zagrijte vodu za tjesteninu i stavite je kuhati kada provrije.

Pomiješajte brašno, limunovu koricu, sol i papar pa uvaljajte svaki komad mesa u smjesu.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Pržite meso oko 5 minuta sa svake strane ili dok se ne ispeče u nekoliko tura pa stavite na toplo.

U istu tavu dodajte maslac i brašno pa miješajte kuhačom dok malo ne potamni, oko dvije minute. Postepeno ulijte temeljac miješajući pjenjačom pa dodajte limunov sok, vino i kapare.

Miješajte tri minute pa vratite piletinu natrag u tavu i ostavite oko tri minute.

Piletinu i umak poslužite s tjesteninom i pospite peršunom.