Isprobajte trik zahvaljujući kojem će prokule imati savršen okus

Ovaj način pripreme povrća je mnogo zdraviji/Pexels
ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Naučite ih pripremati na malo drugačiji način i bit ćete oduševljeni njihovim okusom.

Mnogi ljudi ne vole jesti prokule jer mogu biti bljutave. Naučite ih pripremati na malo drugačiji način i bit ćete oduševljeni njihovim okusom.

Najprije izrežite prokule napola. Ravnomjerno ih prelijte maslinovim uljem. Obilno začinite solju i biberom. Po želji, možete koristiti i druge začine, poput bijelog luka u prahu.

Rasporedite prokule na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući razmak između njih. To omogućava da toplina zahvati svaki komad povrća i osigurava da se ništa ne zalijepi.

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

Zagrijte rernu na 220 stepeni Celzija, pa u nju stavite prokule. Protresite ih s vremena na vrijeme, ali ne prečesto.

Pustite ih da dobro porumene, ali pazite da ne zagore. Nakon što se ispeku, iscijedite na njih malo limuna i pospite parmezanom.