Gusta juha sa prasom

juha od prase/

juha od prase/

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Za temeljac, kosti od 2 pečena pileta stavite u lonac s puno vode. Dodajte peršun i malo soli. Poklopite i kuhajte 5 minuta nakon što provri. Pokupite pjenu s vrha, procijedite i stavite sa strane. Sitno nasjeckajte luk i dinstajte ga na laganoj temperaturi na maslinovom ulju.

• vezica prase

• 3 krompira

• 1 luk

• 2 mrkve

• kosti od 2 pečena pileta

• maslinovo ulje

• so

• listići svježeg peršuna

Maknite s vatre prije nego što poprimi smeđu boju. Na luk dodajte prasu narezanu na kolutiće, mrkvu i krompir te ulijte temeljac. Posolite prema ukusu, pustite da provri i kuhajte dok lagano ključa oko 20 minuta. Nekoliko minuta prije kraja možete dodati komade bakalara.

Savjet: Prasa je izvrsna u različitim prhkim pitama, omletima ili tjesteninama, a može se kombinirati i sa različitim mahunarkama poput leće ili slanutka.